[Amaran Kepada Calon Exam PTD 13 April 2013] Anda Ada Kurang 14 Jam Saja Lagi!

[Amaran Kepada Calon Exam PTD 13 April 2013] Anda Ada Kurang 14 Jam Saja Lagi!

 

Kepada semua calon calon exam Pegawai Tadbir Diplomatik 13 April 2013 ini, Luna nak ingatkan kepada korang semua supaya cepat cepat bertindak dan buat persediaan. Exam tinggal dua hari lagi. Macam mana persiapan korang?

 

Dah baca buku? Buku apa yang dibaca?

Nak pakai apa ke tempat exam nanti?

Berapa pecahan soalan yang ada?

Soalan Matematik dia susah tak?

Macam mana nak jawab esei Bahasa Inggeris nanti?

 

Dapatkan Pakej Rujukan Peperiksaan PTD di bawah

?

http://ptdexam.com/

 

Jawapan kepada persoalan itu semua ada LENGKAP di dalam Pakej Rujukan Peperiksaan Bertulis PTD! Ribuan calon tahun ini sudah mendapatkannya dan jauh meninggalkan korang dari segi persediaan.

 

Dapatkannya segera sebelum tawaran tamat selamanya bermula 11.59 malam nanti!

 

Renung sejenak masa depan korang sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik.

People will hate you, rate you, shake you, and break you...

People will hate you, rate you, shake you, and break you…

 

People will hate you, rate you, shake you, and break you. But how strong you stand is what makes you.. Besar makna kata kata ni pada Luna. Tapi ianya tidak semudah itu untuk dilakukan. Hakikatnya kita ni (Luna) adalah manusia biasa yang agah agah je berani. Tapi hati ni tak kuat. Especially bila ada masalah. Orang luar akan mudah menuding jari dan meletakkan kesalahan kepada kita. Dugaan yang ditempuh makin lama makin kuat. Ribut ni nampaknya belum ada tanda tanda nak pergi.

 

Aiseh..Luna mulakan blog ni pada tahun 2011.. bulan November, not sure berapa haribulan. Maybe 1/11. Dengan harapan dan semangat yang sangat kuat. Yelah, masa tu hidup tanpa tekanan. Life as student memang ohsem. Takde apa sangat yang ada dalam kepala. Tak perlu bimbang itu ini. Then now bila dah tersentak dengan hakikat kehidupan sebenar, terduduk la kejap. Hehe…. dalam setahun, tahun lepas 2012 Luna memang tak usik blog ni. Tapi nasib baik still ada lagi walaupun dulu terlupa renew domain. Haha nasib dapat balik. :D

 

Well now ingat nak mula balik berblog. Mana tahu dapat ubat hati yang luka. Luckily, dan Alhamdulillah I still have my mom and adik adik, my BFF and my future hubby… kalau tak mesti Luna dah hanyut dengan perasaan macam sejak abah takde. I’m totally lost…

 

 

-Salam sweet dari Luna-

 

ptd

Pakej Rujukan Pegawai Tadbir Diplomatik 13 April 2013 Jadi Rebutan!

 

Pakej Rujukan Pegawai Tadbir Diplomatik 13 April 2013 Jadi Rebutan!

 

Awal pagi tadi, 8 April 2012 jualan Pakej Rujukan Pegawai Tadbir Diplomatik 13 April telah pun dibuka secara rasmi. Tak sampai sehari, jualannya sudah seperti pisang goreng panas! Sampai dah beberapa kali website jualan pakej rujukan PTD ini hang dan down. Kepada calon yang layak menduduki peperiksaan ini, tahniah Luna ucapkan.

 

Kepada yang belum menyemak nama, sila berbuat demikian ASAP di sini —>>

http://www.spa.gov.my/Portal/Semak_Online/Jadual_Peperiksaan

 

Jangan lupa juga buat ulang kaji ini, 30 soalan latih tubi exam PTD percuma —–>> http://on.fb.me/17841G2

 

Tak cukup lagi buat ulangkaji? Jangan risau, anda boleh mendapatkan Pakej Rujukan Pegawai Tadbir Diplomatik di bawah:

?

http://ptdexam.com/

 

Pakej Rujukan Pegawai Tadbir Diplomatik 13 April 2013 Kini Dibuka! - Terbakor

 

Kenapa harus dapatkan Pakej Rujukan Pegawai Tadbir Diplomatik 13 April 2013??

* Pakej ini bukan ebook sampah yang kosong dan tiada manfaat

* Pakej ini telah membantu ribuan calon PTD yang lepas LULUS dalam exam.

* Terdapat teknik lengkap, cara jawab soalan dan semua perkara yang harus anda tahu tentang exam PTD

* Jualan hanya dibuka 4 hari, lepas tu akan ditutup selamanya!

* Kerana anda pasti mahu LULUS!

 

Tak perlu fikir lagi, lagi lambat anda buat keputusan untuk membeli,
lagi jauh calon lain meninggalkan anda! Terus buat pembelian!

 


Sumber : Terbakor.com


Entah.. dan dugaan tak nak pergi

Entah.. dan dugaan tak nak pergi

 

Luna tak tahu dah berapa lama Luna tak update blog kesayangan ni. Selain daripada busy, terlalu banyak benda dan perubahan yang dah jadi pada diri Luna. Luna bukan lagi Luna yang dulu. Tengok dekat stats, still ada lagi pengunjung…13 Mei 2012…tarikh abah Luna meninggal…masa tu Luna tengah ada final projek untuk final sem… sekarang dah 8 bulan tapi semuanya tetap rasa macam baru semalam jadi…sejak tu hidup Luna totally berubah! Everything change… dan hari ni..tak tahu la apa mimpi dapat update blog ni..

 

Luna suka menulis..sebab dulu suka berangan…Luna nak novel tulisan Luna ada terjual kat pasaran dan orang baca..orang suka. Tapi sekarang apa perasaan pun takde macam mana nak menulis? Otak dah blank..kadang kadang hidup macam patung. Luna dah start keje..tapi orang orang kat sana cakap Luna blur..Luna lurus bendul..sedangkan Luna sebelumnya bukan macam tu… sebab tu kot selalu kena buli kat tempat keje.. bukan saje nak lembik, tapi malas… yelah setengah orang ingat bila kita diam ni bodoh.. tapi Luna diam sebab malas..tak larat nak panjang cerita…

 

Entah.. dan dugaan tak nak pergi

 

 

Sejak abah takde Luna kena take over jaga dan tanggung family.. mak sakit tak boleh kerja.. and hari ni mak masuk wad, esok operation ketumbuhan dia. Never mind..hidup ni memang selalunya tak indah.. masa awal2 kerja dulu, masa nak tunggu bas ada penyeluk saku ambil dompet Luna. Haish, malangnya hidup…

 

Memang kedengaran Luna suka mengeluh..tapi hati ni tak siapa yang tau. Korang bebas bercakap dan beranggapan apa saja. Sebab at the end yang tanggung cuma Luna sorang. Apa yang Luna tulis ni cuma satu luahan. Supaya tak jadi gila tanggung semua ni sorang sorang…

 

Kalau ada yang sudi dengar..terima kasih :)

 

-Salam sweet dari Luna-

 

 

Yang bagus tidak semestinya mahal, Giffarine! – Lunaqiszara

 

Kenapa perlu pilih Giffarine Bagus?

 

Kenapa perlu pilih Giffarine Bagus? - Lunaqiszara

 

Apa itu Giffarine?

 

Giffarine Bagus adalah satu syarikat berpestij yang mengeluarkan produk kosmetik, rawatan badan, barangan keperluan rumah dan makanan tambahan. Produk Giffarine Bagus dirumus khas dengan menggunakan bahan mentah bermutu tinggi dari dalam dan luar negara termasuklah bahan herba yang terkenal bagi memastikan produk yang dihasilkan adalah bermutu tinggi. Giffarine juga memiliki Lab yang khas untuk para saintis mereka menjalankan ujikaji keatas produk keluaran mereka. ini adalah untuk memastikan bahawa mereka dapat mengeluarkan produk yang bermutu tinggi pada masa hadapan. Tahun ini, genap 15 tahun Giffarine beroperasi.

 

>>> Fakta Menarik Tentang Giffarine yang korang pasti suka untuk baca! <<<

 

Antara produk produk yang dikeluarkan oleh Giffarine adalah Health Care, Beauty Care, Barangan Kosmetik dan Pengajaan Rambut. Mari Luna kenalkan sikit antara produk2 nya.

 

Health Care

Yang bagus tidak semestinya mahal, Giffarine! - Lunaqiszara

JUS DELIMA (GRANADA JUICE)

Maklumat lanjut >> Health Care Giffarine

 

Beauty Care

Yang bagus tidak semestinya mahal, Giffarine! - Lunaqiszara

GIFFARINE POMEGRANATE JUICE WITH ABALONE COLLAGEN

Maklumat lanjut >> Beauty Care Giffarine

 

Barangan Kosmetik

Yang bagus tidak semestinya mahal, Giffarine! - Lunaqiszara

 

CRYSTALLINE FOUNDATION STICKS

Maklumat lanjut >> Barangan Kosmetik Giffarine

 

Penjagaan Rambut

Yang bagus tidak semestinya mahal, Giffarine! - Lunaqiszara

 

HERBITA HAIR TONIC

Maklumat lanjut >> Penjagaan Rambut Giffarine

 

Banyak lagi produk2 yang dikeluarkan Giffarine sebenarnya. Kalau nak tau. Sila lawati blog Giffarine. Giffarine juga telah menerima pengiktirafan dan sijil halal. Untuk sebarang pertanyaan like Facebook Giffarine atau boleh hubungi:-

 

Nurul : 017 690 9991 @ 019 – 250 5253


 

YANG BAGUS TIDAK SEMESTINYA MAHAL…..

YANG MAHAL TIDAK SEMESTINYA BAGUS………..

JADI KENAPA PERLU BAYAR LEBIH UNTUK HASIL YANG SAMA………


Powered by WordPress | Designed by: buy backlinks | Thanks to San Diego SEO Company, Online Games and Addicting Games